Kun kaikki ei mennytkään niinkuin piti…

Noin vuosi sitten päätin, että 2019 alusta aloitan valmennustyöt suuremmalla panostuksella. Teen päätyökseni kosmetologin töitä omassa kauneushoitolassani Onnentunteessa. Olen siitä onnellinen, että töitä on riittänyt aloittamisesta (v.2013) asti ja ongelma valmennustöiden kunnolla aloittamisen kanssa on ollut juuri se, että en pysty enkä ehdi panostamaan siihen muilta kiireiltäni.

tässä yksi Espanjassa tekemistäni kuvista. Elämäntapamuutoksen ei todellakaan tarvitse mullistaa koko elämää, mutta elämäntapamuutosta ei pidä myöskään kokonaan unohtaa, muuten huonot tavat valtaa nopeasti paikkansa.

Olin loka-marraskuun 2018 Espanjassa ja suunnitelmani oli loman ohessa suunnitella vuoden alusta alkava valmennus. Harmi kyllä, näin jälkikäteen, keskityin aivan väärien asioiden suunnitteluun ja koska suunnittelin niin paljon, en lomalla keskittynyt oman hyvinvointini lisäämiseen, mikä oli myös ollut suunnitelmissa. Olin tehnyt syyskuun loppuun asti todella paljon töitä ja olin loman alussa todella väsynyt. Ja sairastin ekalla viikolla tietysti vielä enterorokonkin. Olin ajatellut lenkkeileväni aamuisin rantabulevardilla, mutta nopeasti lomarytmi kääntyikin siihen, että heräsin vasta yhdeksän-kymmenen aikoihin mentyäni aivan liian myöhään nukkumaan. Liikuttiin paljon, joten käytiin paljon ravintoloissa syömässä ja ruokailut muutenkin oli liian epäsäännöllisiä ja tietysti myös liian epäterveellisiä.

Noh, loma oli kyllä tosi ihana ja onnistunutkin ja loman jälkeen aloin etsiä tilaa valmennukselleni, koska suunnitelmissa oli toteuttaa sekä konkreettisia tapaamisia että verkossa tapahtuvaa valmennusta. Tiloja olikin hyvin tarjolla, mutta taisin taas keskittyä epäolennaiseen. Valitsin (ONNEKSI!) kaikista vaihtoehdoista toisella yrittäjällä käytössä olevan tilan, jonka vuokrasin helmikuun alusta kahdeksi puolikkaaksi päiväksi viikossa. Valmennus, jonka alunperin oli tarkoitus käynnistyä tammikuun alussa, oli siis jo tässä vaiheessa siirtynyt helmikuulle.

Tammikuun lopussa sain kasvohermohalvauksen, joka järisytti elämääni aika tavalla. Ensimmäiset kuukaudet meni jotenkin ihan sumussa, mutta yritin kuitenkin vielä kovasti käynnistellä sitä valmennusta. En saanut markkinointia aikaiseksi, koska ei ollut voimia eikä oikein huvittanut. Ensimmäiseen ryhmävalmennukseeni osallistui yksi henkilö, toiseen kolme.

Tajusin, ettei tuo valmennus ollut kaikista järkevintä vedettäväksi tuossa vaiheessa, kun itse voin sekä fyysisesti että henkisesti niin huonosti. Sairastumiseni vuoksi en jaksanut liikkua, mutta lohdutin itseäni milläs muullakaan kuin herkuilla. Koska oma elämäntapamuutokseni on niin tuore tai pikemminkin vielä niin kesken, huonot tavat ottavat helposti vallan paremmista, vasta jonkin aikaa käytössä olleista.

Vielä syksyn alussakin koitin kehitellä valmennusta, mutta päätin, että en aloita mitään, jos osallistujia ei tule tarpeeksi. Taaskaan en saanut aikaiseksi tehdä markkinointia kunnolla, joten ei osallistujia tietenkään tullut riittävästi.

Nyt aion keskittyä siihen, että saan oman hyvinvointini paranemaan. Opiskelen ravintovalmentajaksi ja olen siitä tosi innostunut. Mutta käytän näitä ja edellisissäkin koulutuksissa saamiani tietoja muiden hyväksi tästä eteenpäin täällä blogissa ja instagramin (@nytjatassa ) ja Facebookin puolella.

Tämänkin kirjoittaminen sai itselläni ajatuksia selkenemään, joten jatkan kirjoittamista myös omista kokemuksistani!

Ja haaveilen sellaisesta valmennusryhmästä, jossa itse olen mukana vetäjänä ja jakamassa vertaistukea. Alun perinhän lähdin Personal Traineriksikin opiskelemaan oman elämäntapamuutokseni tueksi, jossain vaiheessa vain innostuin niin kovasti siitä, miten voisin auttaa myös muita, että unohdin vähän siinä sivussa itseni. Joten jos tälläiseen ryhmään osallistuminen kiinnostaisi, laita mulle viestiä!

❤ Heidi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s